Ei hypitä!

Koirat hyppivät ihmisiä vasten, koska ne haluavat päästä lähelle kasvojamme tervehtiessään. Syynä voi olla myös huomionhaku. Hyppiminen voi tuntua kivalta, kun kyseessä on pentu, mutta vanhemmille koirille siitä voi muodostua ikävä, ja jopa vaarallinen tapa. Kun koiralle halutaan opettaa oikea tapa tervehtiä, pitää kaikkien perheenjäsenten noudattaa samaa sääntöä.

Älä rohkaise koiraa hakemaan huomiota hyppimällä. Siitä tulee nopeasti epämiellyttävä ja hankalasti poiskitkettävä tapa. Älä puhu hyppäävälle koiralle. Älä katso äläkä koske siihen. Käänny poispäin ja huomioi koiraa vasta, kun se käyttäytyy oikein. Kun koiralla on neljä tassua maassa, voit kyykistyä sen tasalle. Kehu, mutta jos koira innostuu liikaa, toimi kuten aiemmin.

Kun taloon tulee vieraita, voit pitää koiraa kytkettynä estääksesi sitä hyppimästä vieraita vasten. Jos koira osaa jo istu-käskyn, voit laittaa sen istumaan. Vieraiden tulisi tervehtiä koiraa vasta, kun se on rauhoittunut. Jos vieraat ovat yhteistyöhaluisia, pyydä heitä toimimaan aiemmin mainitulla tavalla. Muista olla johdonmukainen ja kärsivällinen, kun haluat päästä eroon ei-toivotusta käyttäytymisestä.  

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit