Koiran oma joulukalenteri

Koirille on olemassa valmiita joulukalentereita, mutta kalenterin voi toteuttaa myös itse. Yksinkertaisimmillaan se on 24 keksiä, puruluuta tai muuta makupalaa. Yksi annos voi olla myös useita pieniä herkkuja kuten pieniä keksejä tai herkkutikun paloja. Jotta niistä muodostuisi joulukalenteri, ne kannattaa hankkia valmiiksi ja säilyttää mielellään näkyvällä paikalla, jotta ne eivät unohdu.

Päivän herkkua ei kannata antaa ilmaiseksi, vaan koiran pitää tehdä jotain saadakseen sen. Voit ottaa tavoitteeksi vanhan taidon hiomisen tai kokonaan uuden asian opettamisen. Harjoittelemalla sitä 24 päivänä peräkkäin, pääsee mukavasti eteenpäin. Jos jostain syystä joku päivä jäisi väliin, voi jonakin päivänä avata kaksi luukkua.

Harjoiteltava asia voi olla vaikka jokin aiemmin esillä olleista tempuista kuten pujottelu. Sen tai muun suorituksen nopeutta tai tarkkuutta tms. voi parantaa. Pidemmälle edenneen koiran kanssa voisi harjoitella sisällä maahanmenoa tai sivuasentoa. Liian monta asiaa ei kannata ottaa käsiteltäväksi, onhan kyse vain yhdestä palkasta. Muut asiat on hyvä tehdä toisella kerralla.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit