Kurkista korvaan!

Koiran korvat olisi hyvä tarkistaa säännöllisesti. Usein korvissa oleva ongelma näkyy myös koiran käyttäytymisessä. Korvien rapsuttelu sekä pään ravistaminen ovat usein merkkejä korvissa olevasta liasta. Kurkistamalla korvalehden alle saa nopeasti selville, onko kaikki kunnossa. Korvassa ei pitäisi olla näkyvää likaa eikä korvan haista pistävälle. Jos kumpaakaan ei ole havaittavissa, korvalle ei tehdä mitään.

Puhdistaaksesi korvan kohota korvalehteä ja poista näkyvä lika vanutupolla. Puhdista vain se osa korvasta, jonka näet. Älä koske korvakäytävään, sillä silloin todennäköisesti vain työnnät likaa syvemmälle. Vanutuppoon voi laittaa koirien korvien puhdistamiseen tarkoitettu ainetta. Niitä myydään mm. eläinkaupoissa ja apteekeissa.

Pidä koiran päätä paikoillaan ja laita puhdistusainepullon kärki korvaan etuviistoon kärki kohti kirsua. Purista varovasti ainetta korvaan. Poista pullo antamatta koiran ravistella. Laske korvalehti ja hiero korvaa sekä sen alapuolella tuntuvaa korvakäytävää. Näin aine vaikuttaa irrottaen lian. Tämän jälkeen anna koiran ravistella itseään. Jos korva punoittaa ja haju on pistävä, ne voivat olla merkkejä tulehduksesta, jolloin tulisi käydä eläinlääkärillä.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit