Kuuleeko kukaan?

Onko joskus tuntunut siltä, että koira olisi kuuro? Ei tottele sille annettuja käskyjä? Tai ehkä sillä oli vain sillä hetkellä parempaa tekemistä kuin totella? Aina kun antaa koiralle käskyjä, kannattaa pitää huoli siitä, että se on halukas tottelemaan. Mitä useammin antaa käskyjä, joita koira ei noudata, sitä suuremman inflaation ne kärsivät.

Hyvä kontakti on kaiken A ja O. Kun koira on ns. kuulolla, sitä todennäköisemmin se myös noudattaa käskyä oikein. Puolestaan mitä useammin koira jättää käskyn noudattamatta, sitä epävarmemmaksi sen noudattaminen tulee. Esimerkiksi jos olet kutsumassa koiraa luokse ja oletat, että se tuskin tulee, niin on usein parempi mennä koiran luokse tai muulla tavalla saada sen huomio, ja vasta kun luoksetulo melko varmaa, antaa käsky.

Kontaktia voi harjoitella monella tavalla, ja yksi harjoitus sujuu hyvin myös sisällä. Ota molempiin käsiin muutama makupala ja laita käsi nyrkkiin. Näytä koiralle mitä käsissä on ja odota, että se katsoo silmiin. Kehu ja anna makupala, kun katsekontakti on edes vähän aikaa. Kun koira on hoksannut, mitä siltä vaaditaan, odotusaikaa voi pidentää. Harjoituksessa ei ole tarkoitus käyttää käskyä, mutta siihen voi yhdistää esim. katso-sanan. Koiran oletetaan itse hoksaavan, että katsomalla ohjaajaa silmiin, se saa palkkion eli makupalan.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit