Lähdetään lenkille!

Jokainen koiranomistaja käyttää nelijalkaisen kaverinsa päivittäin lenkillä. Reitti on monesti sama. Vaihtelua tuttuun rutiiniin saa esimerkiksi tekemällä lenkin varrella pieniä tehtäviä. Kakkapussien lisäksi taskuun pitäisi siis mahtua makupaloja palkkaamista varten.

Lenkin aikana koiran on tarkoitus tehdä tarpeensa, mutta kun velvollisuudet on hoidettu, voi lenkillä tehdä pieniä, tai miksei isompiakin, temppuja. Yksi helpoimmista harjoituksista on näyttelyjuoksu. Sitä voi harjoitella melkein missä vain. Näyttelyjuoksussa koira ravaa itselleen sopivaa vauhtia. Tämä tarkoittaa sitä, että lenkittäjä sovittaa oman vauhtinsa koiran mukaan. Pienen koiran kanssa siis kävellään ja vastaavasti ison koiran kanssa juostaan!

Tottelevaisuuskoulutuksessa tehdään toisenlaista seuraamista, ja sitäkin on hyvä harjoitella ihmisvilinässä. Koiran pitää olla paremmassa kontaktissa ohjaajaan eli sen pitää seurata tarkkaan ohjaajan liikkeitä. Ennen itsekseen harjoittelemista on hyvä käydä jonkun koirakerhon harjoituksissa.

Jos koira pelkää autoja, kannattaa aloittaa liikenteeseen tutustuminen rauhallisesta paikasta ja edetä vilkkaaseen paikkaan vasta myöhemmin. Lenkillä voi harrastaa myös tempon vaihtelua eli välillä kävelee, välillä juoksee ja miksei vaikka pysähdy hetkeksi.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit