Leikataanpas kynnet!

Monet koirat, tai oikeastaan koiranomistajat, kokevat koiran kynsien leikkaamisen epämiellyttäväksi. Mutta näin ei tarvitse olla, eikä yhdenkään koiranomistajan pidä sanoa, ettei osaa leikata koiransa kynsiä. Vaaleaturkkisilla koirilla kynsi on usein valkoinen, jolloin kynsihermo näkyy selvemmin ja leikkaaminen on helpompaa. Vaikkei hermoa näkyisikään, leikkaamalla vähän kerrallaan päästään hyvään lopputulokseen. 

Varsinkin pennun kanssa kaikkia kynsiä ei kannata leikata kerralla, vaan muutama kynsi kerrallaan. Omistaja on se, joka sanoo koska hoitokerta on ohi. Kuten aina koiran kanssa, määrätietoinen ja rauhallinen käyttäytyminen on viisainta. Kerran viikossa on hyvä tarkistaa, etteivät kynnet ole liian pitkät. Selvästi erottuva koukku on merkki liian pitkästä kynnestä.

Pienten koirien ja pentujen kynnet on kätevintä leikata siten, että koira on omistajan sylissä. Iso koira voi seistä, jolloin omistaja nostaa tassun ylös vähän samaan tapaan kuin hevosia kengitettäessä. Vaihtoehtoiseesti iso koira voi maata lattialla selällään tai kyljellään. Kynsien leikkaamisen, tai minkä tahansa hoitotoimenpiteen, lopuksi koiralle voi antaa palkaksi ruokaa, eli epämiellyttävät hoitotoimet on hyvä tehdä ennen ruokailua. 


Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit