Maltti on valttia!

Kuinka monta kertaa sitä onkaan toivonut, että oma koira käyttäytyisi paremmin? Tai että olisipa sillä edes vähän enemmän malttia. Malttia voi harjoitella monella tavalla, ja näitä erilaisia harjoituksia voi tehdä eri yhteyksissä.

Koiran ruokailutilannetta voi käyttää apuna eri asioita opetettaessa koulutuksessa, ja sitä kannattaa käyttää apuna myös malttiharjoituksissa.

Harjoitus alkaa sillä, että koiran ruoka laitetaan normaalisti ruokakuppiin. Sen jälkeen koira laitetaan istumaan.  Tässä samalla voi opettaa koiralle istumisen, ellei se osaa sitä jo ennestään. Sitten ruokakuppi asetetaan lattialle pienen matkan päähän koirasta. Alkuun koira istuu vain hetken paikallaan ja saa aloittaa syömisen vasta luvan saatuaan. Odotusaikaa pidennetään koiran maltin kasvaessa, ja sen pituutta on hyvä vaihdella.

Jos koira on aivan armottoman ahne eli yrittää ns. ottaa varaslähdön, otetaan ruoka pois tai muuten estetään syöminen. On tärkeää, että koira aloittaa syömisen vasta sitten kun on saanut luvan.

Jokainen koirahan ruokailee päivittäin, joten tätä harjoitusta on helppo tehdä usein. Koirankoulutuksessa niin kuin missä tahansa oppimisessa on tärkeämpää harjoitella usein ja vähän kerrallaan kuin harvoin ja pitkään...

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit