Mennään uimaan!

Kesäaikaan moni meistä on käynyt uimassa. Mikä onkaan mukavampaa kuin virkistäytyä järvessä tai meressä karvaisten kavereiden kanssa. Pitää muistaa, että koiran uittamista koskevat tietyt säännöt, eli ihan mihin tahansa rantaan ei voi mennä. Suurin osa koirista nauttii uimisesta, ja se onkin kiva tapa viilentyä. Koira voi mainiosti uida luonnonvesissä aina, kun se itse haluaa. Kylmimpään aikaan kunnon ravistelu yleensä riittää, mutta voi myös kuivata hännän tyven, sillä se yleensä estää kiusallisen vesihännän. Jos se kuitenkin tulee, muutaman päivän lepo yleensä auttaa. Kipulääkkeestä ja muusta hoidosta voi tarvittaessa neuvotella eläinlääkärin kanssa.

Uimatyyleissä on eroja, ja toiset oppivat tehokkaan uimatyylin nopeammin kuin toiset. Jos koira yrittää uida pystyssä, sitä voi auttaa oikeaan tyyliin nostamalla takapäätä hännäntyvestä sen ollessa vedessä. Yleensä tässä kohtaa koiraa alkaa käyttää takaosaansa oikein, ja uinti muuttuu kroolaamisesta tavalliseen koirauintiin. Uinti on yhtä hyvää liikuntaa niin koirille kuin meille ihmisillekin. Vanhalle, nivelongelmaiselle koiralle se on erinomainen tapa pitää lihakset hyvässä kunnossa.

Uintiharrastusta voi nykyään jatkaa myös talvella. Usealla paikkakunnalla on koirille suunnattu uimahalli. Yleensä uimahalliin varataan 30 minuutin aika, joka saattaa kuulostaa lyhyeltä, mutta siinä ajassa ehtii uittaa useamman koiran. Ajan voi käyttää oman perheen koirille, tai mikä estää esimerkiksi kasvattajaa keräämästä pientä porukkaa mukavaan talvipäivään.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit