Missä pallo?

Lelujen etsiminen on koiralle helppoa, koska niissä tarvitaan hyvää hajuaistia. Etsiminen on hauska sisäleikki, joka kuluttaa energiaa. Jos valitset uuden lelun, leiki sillä jonkin aikaa, jotta siitä tulee tuttu. Voit myös ottaa käyttöön vanhan ja tutun lelun. Lelun on hyvä olla sellainen, jonka voi heittää ja jota koira kantaa mielellään. Muista tarvittaessa avustaa koiraa. Älä pyydä etsimään jotain, mitä ei ole olemassa.

Laita koira istumaan ja heitä lelu sen eteen. Anna koiralle käsky, esimerkiksi ”missä pallo?” ja osoita lelun paikkaa. Kehota etsimään ja kehu iloisesti, kun lelu löytyy. Pyydä koira tuomaan lelu ja kehu taas iloisesti, kun se palauttaa lelun. Koirasta riippuen voit palkata sen suullisilla kehuilla tai makupaloilla. Seuraavaksi piilota lelu johonkin lähelle. Voit myös laittaa esimerkiksi tyynyn tai viltin osittain sen päälle.

Piilota lelua vaihtelevasti eri paikkoihin. Vähennä vähitellen avustamistasi, sillä koiran pitäisi löytää lelu nenäänsä käyttämällä. Oikea suunta on kuitenkin hyvä näyttää. Voit piilottaa lelun välillä eri huoneeseen. Voit myös piilottaa useampia leluja, ja koira etsii ne yksi kerrallaan. Lelu voi olla sohvan alla, keittiön tuolilla, eteisessä kenkien seassa tai ämpärissä, vain mielikuvitus on rajana!

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit