Mitä? Paljonko? Koska?

Makupalallakin on väliä. Ei ole aivan sama, mitä herkkua käyttää koulutuksessa. Ilman muuta on selvää, että koulutuspalkkion pitää olla todella herkullista, sellaista jonka saadakseen koira on valmis tekemään kaikkensa. Tavallinen ruoka ei siis ole makupala, vaikka ruoka-annosta palkkiona voikin käyttää.

Kannattaa käyttää riittävän pieniä paloja, jotta koira voi syödä ne nopeasti. Liian isoja paloja syödessä nirso koira saa kulumaan pitkän ajan. Kovin ahne koira puolestaan kuluttaa pitkän ajan etsiessään maahan pudonneita murusia.

Koiran koosta riippuen pitää makupalojen määrä ottaa huomioon päivän ruoka-annosta annettaessa. Joissakin makupaloissa on runsaasti energiaa ja niillä on helppo lihottaa koiraa. Mikään ei estä antamasta päivän ruokaa koulutuspalkkioina. Pidemmän päälle se saattaa kuitenkin sekoittaa koiran ruokavaliota, mutta silloin tällöin tehtynä ei ole haitaksi.

Alussa palkkio tulee useammin ja sen antamista tulisi häivyttää antamalla palkkio aina vain harvemmin, riippuen siitä mitä opetetaan. Joskus on myös hyvä antaa palkkio aiemmin kuin koira odottaa. Esimerkiksi paikallaoloa harjoiteltaessa aikaa ja matkaa ei aina pidennetä, vaan välillä tehdään lyhyempiä harjoituksia ajallisesti ja matkallisesti.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit