Mukavaa automatkaa!

Useimmat koirat pitävät autolla matkustamisesta, pääseehän autolla usein johonkin mukavaan paikkaan. Mutta joskus autoon meneminen voi tuottaa hankaluuksia. Koira saattaa pelätä autossa tulevaa huonoa oloa ja ei siksi mene mielellään autoon. Jos matkapahoinvointi johtuu ruuasta, on hyvä pitää koira ravinnotta noin 1-2 tuntia ennen automatkaa.

Mikäli koira pelkää autossa matkustamista niin paljon, että jo pelkästään autoon meneminen koetaan epämieluisaksi, voi autoa tehdä mukavammaksi esimerkiksi antamalla koiralle ruoka autossa. On tärkeää edetä koiran mukaan, ja alkuvaiheessa ruuan voi antaa myös auton vieressä. Näin sille tulee mukavia mielleyhtymiä autosta. Tässä vaiheessa kannattaa välttää autolla liikkumista, ja ruokaa ei anneta ainakaan juuri ennen automatkaa.

Varsinkin nuorilla koirilla esimerkiksi metsälenkin tai muun hauskan päätteeksi autoon meneminen saatetaan koeta epämieluisaksi. Tähän voi auttaa se, että annetaan joku pieni namipala, kun koira laitetaan autoon. Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, että koira tulee hallitusti autosta ulos. Koiralle voi opettaa, että se menee ja poistuu autosta vain luvan saatuaan.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit