Räps!

Monet koiraharrastajat kuvaavat koiriaan ympäri vuoden erilaisissa tilanteissa. Joulun alla vielä useammat kaivavat kameransa esille ja yrittävät ikuistaa lemmikkinsä joulukortteihin. Marraskuu ei ole helpoin vuodenaika tallentaa tummia koiria. Parhaat kuvat saa aikaan ulkona luonnonvalossa ilman salamaa, eli iltahämärässä ei kannata yrittää ottaa vauhdikkaita kuvia. Toki sisälläkin poseerauskuvia voi ottaa, mutta ne vaativat onnistuakseen hyvän kameran tai hyvän salamalaitteen. Ulkona kuvatessa sommitteluun voi käyttää vuodenajasta riippuen mm. värikkäitä lehtiä, auringonlaskua tai vihreää pensasaitaa. Kannattaa olla tarkkana, ettei tausta ole levoton tai että koiran päästä ei kasva lyhtypylväs tai puu. Sisälläkin on hyvä tarkistaa, että tausta on tilanteeseen sopiva.

Kuvausta helpottaa, jos koira osaa perusasiat eli paikallaolon sekä luoksetulon. Avustajaakin voi käyttää. Mikä sen mukavampaa kuin yhdessä ystävän kanssa kuvata molempien koirat? Poseerauskuvista tulee mukavampia, kun koira ei istu suoraan kohti kameraa vaan hieman vinottain. Koira voi katsoa kameraan tai kauempana eri suunnassa olevaan omistajaan. Jos kuvia ottaa yksin, tässä kohtaa voi heittää esimerkiksi lelun siihen suuntaan, jonne haluaa koiran katsovan. Jos kuvattavia koiria on useita, osa voi istua ja osa olla makuulla.

Kuvaukseen kannattaa varata reilusti aikaa eikä yrittää kuvata nopeasti illan jo hämärtyessä. Digitaalikameroiden aikakaudella ei kannata säästellä otoksissa, sillä helposti silmät ovat kiinni, tarkennus hieman pielessä tai heiluva häntä katoaa jne. Aktiivinen koira kannattaa kuvata kylläisenä, kun taas rauhallinen koira luultavasti esiintyy reippaammin nälkäisenä. Joka tapauksessa makupaloja kannattaa varata kuvaustilanteeseen. Halutessaan koiran voi palkata aterialla kuvaussession päätteeksi.

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit