Rennosti lomalla!

Koiran on hyvä lomailla ja huilata ihan niin kuin meidän ihmistenkin. Koiralle voi opettaa rentoutumista. Kannattaa ottaa avuksi viltti tms. helposti mukana kulkeva alusta. Sen voi sitten ottaa mukaan matkoillekin, ja koiralla on tuttu ja turvallinen rauhoittumispaikka. Laita viltti maahan ja käy itse siihen makuulle. Todennäköisesti koira matkii omistajaansa ja käy makuulle. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää apuna hihnaa, ettei koira mene liian kauas.

Kun koira tulee oma-aloitteisesti viltin päälle, anna sille pieni makupala. Jos koira käy makuulle viltin päälle, se saa siitä ison tai useamman makupalan. Makuulla olevalle koiralle voi antaa useamman makupalan. Näin vahvistetaan toivottua käytöstä.  

Nyt heitä yksi makupala vähän kauemmas, jotta koira joutuu poistumaan viltiltä. Koiran pitäisi taas hakeutua viltille, ja se palkitaan siitä. Samoin se saa paremman palkkion makuulle menemisestä. Toista tätä muutaman kerran. Lopuksi koiran pitäisi itse hakeutua viltille, vaikka ohjaaja on muualla. 

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit