Taakse!

Aiemmin harjoitellun eteen-käskyn vastakohta on luonnollisesti taakse-käsky. Sen opettamiseen pätevät pitkälti samat ohjeet kuin eteen-käskyyn. Sitä voi harjoitella nuoren koiran kanssa ihan yhtä lailla kuin jo kokeneemman ja vanhemman koiran kanssa. Täytyy vain muistaa koiran taso, joka pitää ottaa huomioon mm. etäisyyksissä ja paikallaolossa. Kokeneemman koiran kanssa voi edetä nopeammin kuin pennun kanssa. Pennun kanssa on muistettava tehdä riittävästi helppoja toistoja.

Vie koiran kanssa ruokakuppi noin viiden metrin päähän. Jos kyseessä on kokeneempi koira, voi sen jättää odottamaan paikalleen, mutta tällöin paikallaolon on oltava ehdottaman varma. Ohjaaja palaa lähtöpaikalle ja koira laitetaan istumaan selkä kohti kuppia. Kuppi on siis suoraan koiran selän takana. Ohjaaja seisoo koiran edessä ja antaa taakse-käskyn. Koira todennäköisesti syöksyy kohti kuppia, mutta liikettä voi vahvistaa käsimerkillä. Nostamalla molemmat kädet ylös ja yhdessä suullisen käskyn kanssa näyttää kuppia.

Matka voi vaihdella – kuppi voi olla lähes selän takana tai 20 metrin päässä. Välillä kupin voi viedä koiran tietämättä, mutta tällöin käskyn pitää olla jo niin varma, että koira tietää mitä sen kuuluu tehdä.


Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit