Uusi vuosi ja uusi laji?

Monen rotukoiran kanssa harrastetaan kyseiselle rodulle tyypillisiä lajeja. Rodunomaisen lajin rinnalle voi ottaa myös jonkun aivan erilaisen lajin ja ottaa tavoitteeksi sekä hauskanpidon koiran kanssa että yhteistyön parantamisen. Uuden vuoden kunniaksi voisi aloittaa vaikka kokonaan uuden lajin. Ohjaajakin piristyy, kun saa kokeilla uutta harrastusta.

Kaikille roduille yhteiset lajit, kuten näyttelyt, agility ja toko, ovat jo hyvinkin tuttuja. Kannattaa muistaa, että monirotuiset koirat voivat osallistua rotukoirien rinnalla mm. virallisiin tottelevaisuuskokeisiin ja epävirallisiin match show -tapahtumiin. Myös uudempia lajeja on olemassa ja kaiken aikaa rantautuu lisää uusia. Monet koirakerhot tarjoavat jo mm. flyball-, koiratanssi- ja rally-toko-tunteja. Myös canicross ja koirahiihto ovat monelle tuttuja. Yksi viimeisimmistä lajeista on dobo.

Dobossa yhdistyy liikunta ja hauskanpito koiran kanssa. Harjoituksissa käytetään apuna munanmuotoista palloa, joka on vähintään 10 cm korkeampi kuin koiran säkäkorkeus. Lajiin kuuluu kolmenlaisia liikkeitä; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Liikkeitä on kolmentasoisia aloittelevista liikkujista aktiiviliikkujiin. Monet liikkeet ovat muokattavissa helpoista haastaviksi pienillä muutoksilla. Tämän harrastuksen parissa kohenee sekä koiran että ohjaajan kunto ja koordinaatio!

Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit