Usein kysytyt kysymykset

Mistä maasta Jahti&Vahti Barf-raakaruokiin käytettävä liha on peräisin?
Jahti&Vahti Barf -raakaruokiin käytettävä liha on aina ehdottomasti suomalaista, elintarvikekelpoista lihaa.
 
Mitä ruokaa suosittelisitte aktiiviselle koiralle, joka kuluttaa paljon?
Suosittelemme koiralle ensisijaisesti joko Jahti&Vahti Energiaa tai Extra Energiaa. Nämä molemmat ruuat sisältävät runsaasti energiaa aktiivisen koiran tarpeisiin. Mikäli kyseessä on esimerkiksi metsästyskoira, jolla kesäaika on huomattavasti kevyempi, voi olla hyvä vaihtaa ruokakin kevyempään, koska koiran energian kulutus laskee. Näin ollen suosittelemme Kana ja Riisiä, joka olisi sopiva ruoka esimerkiksi metsästyskauden ulkopuolella syötettäväksi.

Mitä ruokaa suosittelette ruuansulatukseltaan herkälle koiralle?
Suosittelemme herkkien koirien ruuaksi Jahti&Vahti Kana ja Riisi -ruokaa. Sen resepti on ns. sensitiivi-resepti, eli herkälle koiralle suunniteltu ja valmistettu.

Mistä aineista Jahti&Vahti Liha-ateria on valmistettu?
Kotimaisesta lihasta, eläinrasvasta, pellavansiemenrouheesta, juurikaskuidusta, eli melassileikkeestä sekä vitamiineja. Liha-aterian valkuaispitoisuus on 21,5 %.

Millaisesta lihasta Jahti&Vahti- kuivaruuat valmistetaan?
Elintarvikelaatuinen tuore liha kuivataan ja jauhetaan valmistusprosessiin sopivaksi jauheeksi.
Liha on ruuasta riippuen joko kanaa ja porsasta. Märehtijänlihaa ei käytetä.

Missä Jahti&Vahti-ruuat valmistetaan?
Jahti&Vahti- kuivaruuat valmistetaan Suomen Rehun private label- tuotteina Saksassa Joseran tehtaassa. Jahti & Vahti Liha-ateria valmistetaan Suomessa Lemmikki Oy:n tehtaassa.

Sisältääkö Jahti&Vahti Kana ja Riisi muuta lihaa kuin kananlihaa?
Ei sisällä. Jahti&Vahti Kana ja Riisi- ruuan liha on kananlihaa. Tarkennuksena vielä, Kana ja Riisi ei sisällä myöskään jalkoja eikä nokkia.

Sisältääkö Jahti&Vahti –kuivaruuat hiivaa?
Jahti&Vahti –tuotesarjasta vain Lammas ja Riisi sekä Pentu-ruoka sisältävät hiivaa.

Sisältääkö Jahti&Vahti –kuivaruuat kalaperäisiä raaka-aineita?
Jahti&Vahti –kuivaruuissa ei käytetä raaka-aineena lainkaan kalaa tai kalaperäisiä valmisteita. Ruuat sopivat tämän puolesta siis myös kala-allergisille koirille.

Mitä rasvaa Jahti&Vahti- ruuat sisältävät? Onko ruuissa kasviöljyä?
Jahti & Vahti- ruuissa käytetään vain ja ainoastaan laadukasta eläinrasvaa. Pääasiassa koirien kannalta erittäin hyvin sulavaa kananrasvaa. Kasviöljyä ei käytetä.

Käytetäänkö Jahti&Vahti –kuivaruokien valmistuksessa keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita?
Valmistava tehdas Josera ei käytä missään valmistamassaan ruuassa keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Jahti&Vahti –kuivaruuat eivät siis sisällä mitään näistä.
 
Käytetäänkö Jahti&Vahti -kuivaruuissa geenimuunneltuja raaka-aineita?
Ehdottomasti ei. Valmistavan tehtaan Joseran ehdottomiin laatustandardeihin kuuluu, etteivät he käytä mitään raaka-aineita, jotka ovat geenimuunneltuja.

Kuinka kauan Jahti&Vahti –kuivaruuat säilyvät avattuna?
Oikein säilytettynä kuivaruuat säilyvät parasta ennen päiväykseen saakka. Tuote tulee aina varastoida viileässä (alle 18°C), kuivassa ja valolta suojattuna.

Millainen on Jahti&Vahti- ruokien parasta ennen -aika?
Vanhan mallisessa säkissä päiväysmerkintänä on tuotteen valmistuspäivä ja tuotteen parasta ennen päiväys on 12 kk valmistuspäivämäärästä eteenpäin. Säkin takaa löytyy maininta tästä.
Esimerkiksi painatus Partie1011013654-531-2-03.04.2012  tarkoittaa, että tuotteen parasta ennen päiväys on 03.04.2013

Uuden mallisissa säkeissä ilmoitetaan pelkästään parasta ennen päiväys. Uudessa säkkimallissa säkin takapuolella on maininta ”Parasta ennen -katso päiväys” ja säkin etupuolella on painettu Partie -alkuinen numerosarja, jossa ennen päivämäärämerkintää on kirjainyhdistelmä MHD (lyhenne parasta ennen päiväyksestä).
Esimerkiksi painatus Partie1011013654-531-2-MHD 03.04.2013 tarkoittaa että tuotteen parasta ennen päiväys on 03.04.2013.

Jahti&Vahti-esite
Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit