Jahti&Vahti Palautusjuomajauhe

Koiran jaksaminen ja nopea elimistön palautuminen rasituksesta on tärkeää erityisesti rankoissa usean päivän kestoisissa suorituksissa. Tämä koskee esimerkiksi metsästyskoiria sekä valjakko- ja rekikoiria. Näissä tilanteissa ruokinnan onnistumisella ja ajoittamisella on suuri merkitys suorituksen kannalta. Oikea ruokintatekniikka auttaa suorittamaan täysillä energiavarastoilla ja nopeuttaa palautumista. Rasituksesta palautumista edistämään on suunniteltu Jahti&Vahti sarjaan kuuluva Palautusjuomajauhe. Palautusjuomajauhetta annetaan veteen sekoitettuna 30 minuutin sisällä suorituksesta.

Palautusjuomajauheesta valmistettava juoman tarkoituksena on paitsi nesteyttää, myös täydentää elimistön energiavarastoja. Jahti&Vahti Palautusjuomajauhe sisältää runsaasti maltodekstriiniä, joka täydentää hiilihydraatti- eli glykogeenivarastot nopeasti rasituksen jälkeen. Annosteluohjeen mukaisesti laimennettuna nesteestä muodostuu isotoninen liuos, joka imeytyy tehokkaasti. Maltodekstriinin lisäksi Jahti&Vahti Palautusjuomajauhe sisältää hieman proteiinia, vitamiineja, magnesiumia ja sinkkiä.

Rasitus lisää elimistön antioksidanttien tarvetta. Antioksidantteina toimivat vitamiinit, E- ja C-vitamiini, suojaavat lihaksiston soluja hapettumisreaktioilta. Riittävä E-vitamiinin saanti on tärkeää myös ruoan sisältäessä runsaasti rasvaa. Myös sinkillä on antioksidatiivinen vaikutus.  Riittävä magnesiumin saanti puolestaan vähentää lihaskramppien riskiä.  B1-vitamiinilla taas on tärkeä merkitys energia-aineenvaihdunnassa, erityisesti hiilihydraattien hyväksikäytössä.

Karnitiini on vitamiini, joka tehostaa rasvojen käyttöä energianlähteenä. Rasvojen tehokas hyväksikäyttö energiaksi on tärkeää kovassa rasituksessa oleville koirille, sillä niiden ruoan sisältämästä energiasta iso osa tulee rasvoista.  Karnitiinin vaikutusta on tutkittu mm. rekikoirilla. Karnitiinia saaneiden rekikoirien havaittiin palautuvan nopeammin suorituksesta kuin vertailuryhmän koirien (L. Carnitine in sled dogs, Dr. Kathy Gross).

Jahti&Vahti Palautusjuomajauheessa on pieniä määriä natriumia ja kaliumia edistämään nesteen imeytymistä. Koirat eivät hikoile samalla tavoin kuin ihmiset ja rasitus ei lisää selkeästi suolan tarvetta. Tämän vuoksi koirille ei pidä antaa esimerkiksi ihmisille tai hevosille suunniteltua elektrolyyttituotteita, vaan nimenomaan koiran tarpeisiin suunniteltua valmisteita.

Annostus 15 g / 10 kg elopainoa. Annetaan veteen sekoitettuna 30 minuutin sisällä suorituksesta. Sekoitussuhde 15 g / 2,5 dl vettä.

1 mittalusikallinen on n. 15 g.

Lataa tuoteseloste (pdf)

Jahti&Vahti-esite
Yritys
Ruoki koiraasi oikein
Kysy asiantuntijalta
Koiravinkit